Aktivnosti:Arhivi odozdo – organizacijsko pamćenje u Karlovcu

Izvor: abcDNK
Skoči na:orijentacija, traži

Arhivi odozdo – organizacijsko pamćenje u Karlovcu

20.9.2023

Javni razgovor o prikupljanju arhivske građe o djelovanju civilnog društva te razvojnim perspektivama i održivosti ovih praksi ugostit će Ivanu Francišković Olrom (Eko Pan) i Kseniju Sanković (Kinoklub Karlovac).

Pozivamo vas na okrugli stol o potrebama i resursima organizacija civilnog društva u području prikupljanja, bilježenja, dokumentiranja i arhiviranja svog rada i materijala od društvenog značaja, u srijedu, 27. rujna 2023. u 17 sati u Knjižnici za mlade (Ul. Ivana Banjavčića 8, Karlovac). 

Na okruglom stolu sudjeluju Ivana Francišković Olrom (Eko Pan) i Ksenija Sanković (Kinoklub Karlovac), a razgovor će moderirati Matija Mrakovčić (Kurziv - Platforma za pitanja kulture, medija i društva, Centar za dokumentiranje nezavisne kulture). 

Imajući u vidu kontekst u kojem djeluju organizacije civilnog društva i u kojem provode svoje arhivske djelatnosti, veliki izazov predstavlja razvojna perspektiva i održivost ovih praksi. U tom je smislu pitanje suradnje između javnog (arhivi, ustanove, uprave) i civilnog sektora ključno. 

Na okruglom stolu razgovarat ćemo o potrebama i resursima organizacija civilnog društva u području prikupljanja, bilježenja, dokumentiranja i arhiviranja svog rada i materijala od društvenog značaja, kao i njihove digitalizacije. 

Temu kojom se sve organizacije civilnog društva bave, no o kojoj rijetko razgovaramo uživo, otvaramo u javnom forumu jer smatramo važnim da se takav rad usustavi i prepozna kao ključan dio aktivnosti organiziranog civilnog društva.

Okrugli stol se održava u sklopu projekta "Arhivi odozdo - organizacijsko pamćenje kao element održivosti civilnog društva" koji provode organizacije koje vode community arhiv Centar za dokumentiranje nezavisne kulture, udruge Kulturtreger i Kurziv. Projekt je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.